2016-05-08

Pajin testament

Pavle Vuisić uživa

Pavle Vuisić je umro 1. oktobra 1988. godine, u 62. godini života. Šest godina ranije, napisao je svoj testament. Tekst Pajine oporuke prenosimo u celosti:
„Testament Pavla Vuisića, rođenog od majke Radmile i oca Miša, koji dana prvog novembra 1982. godine, pri čistoj svesti i zdravoga uma sastavlja ovu poruku. Mirjani, ženi mi, sve što imam za slučaj da odapnem, ostavljam, s tim da razumno rasproda ili otuđi imovinu moju, odnosno svoju, a ako ne bude u stanju da imovinom raspolaže, da to samo sud može uraditi.
Mirjana, ako posle mene ostane, ima da me sahrani sa svim adetima i čestima crkve pravoslavne, sa šest popova da se pred mojim telom vide i čuju.
Sahraniti me ima u grobnicu našu, govor posmrtni ili slično da se čuo nije. Ovih šest popova, koje za inat hoću, da se ono što se oko groba radi, rade i ćute.
Neka u sebi pevaju. Pošto mislim mreti, što bih i onako sve ovo pisao, još da vas zamolim da mi niko nikakav govora ,niti jedne reči ne progovori, jer ću se u grobu prevrnuti i ne samo prevrnuti, već i ustati iz groba da ga noću morim i da mu, njemu i svima, koliko ih je na svetu, jebem mater”.
Pavle Vuisić, svojeručno, latinicom, pred smrt, kad-tad.

Ko to tamo peva

*Testament preuzet iz iz biografije Pavla Vuisića „Posle fajronta”, autora Aleksandra Đuričića


Нема коментара :

Постави коментар